dropdown
dropdown
Planet Budapest 2021

,

november 29

Planet Budapest 2021 Expó és Világtalálkozó

  • HUNGEXPO - 1101 Budapest, Albertirsai út 10.
  • Belépés jeggyel

Közép-Európa legnagyobb eseménye és szakmai rendezvénye a világ jövőjéről, a fenntarthatóságról. Széles körben alkalmazható, innovatív és pragmatikus megoldásokkal. A Planet Budapest 2021 célja, hogy a visegrádi országokkal együttműködésben hozzájáruljon a fenntartható fejlődési fordulathoz.

A Planet Budapest 2021 az alábbi négy tematikus eseménycsoport köré épül.

1. Fejlődés harmóniában a természettel – Fenntarthatósági Expó

A környezeti fenntarthatóságra nyitott vállalatok és startupok részvételével megrendezendő Expó célja, hogy az évszázadok tapasztalatait, tudását, és a kihívásokra megoldást kínáló új technológiákat, innovációkat együttesen mutassa be.

2. A Fenntarthatóság Univerzuma – Világtalálkozó

Állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos- és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, az élelmiszertermelés, a hulladékgazdálkodás, az energia és a közlekedés témaköreit. Az esemény célja, hogy kézzelfogható, elérhető és költséghatékony válaszokat adjon a fenntartható fejlődés terén tapasztalható kihívásokra.

3. A Te Bolygód – Közönségprogramok a fenntarthatóságról

Az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetik „a jövő mindennapjait”, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a jövő lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd.

4. A Jövő Hősei – Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról

A rendezvény egyik kiemelt célkitűzése, hogy a gyermekek és a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára. Az esemény olyan szabadidős programot kínál az általános- és középiskolás diákcsoportok, valamint a családok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés kéz a kézben járnak.

Az esemény fővédnöke: Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke

Az esemény szervezője: Magyarország Kormánya – Külgazdasági és Külügyminisztérium

https://planetbudapest.hu

search icon