A Chinova Bioworks Inc. élelmiszer-összetevőket gyártó cég új programot indított, hogy segítsen több vegán sör kifejlesztésében, mégpedig egy gombaszálak felhasználásával történő finomítási folyamat segítségével.
A szakértők évek óta fejlesztik a sörfőzési technológiát, és a hónap elején jelentették be a bevezetést. A cél egy fehér gombából származó rost kifejlesztése, amely segít a sörfőzdéket vegán gyakorlatra ösztönözni.
Az italiparban gyakran állati eredetű termékeket, például tojásfehérjét, tejet és halzselatint használnak finomítószerként. Ennek célja bizonyos vegyi anyagok eltávolítása az ízek megőrzése vagy a színek tisztítása érdekében. Más finomítószerek közé tartozik a pepszin, amely a sertések gyomorenzimjében található, valamint a homárhéjban található kitin.
A Chinova Bioworks szerint új technológiája nyolcszor gyorsabban ülepíti az élesztőt a finomítási folyamat során. Az új, Chiber nevű vegán minősített fehér gombaszálas rostot úgy forgalmazzák, hogy költséghatékonyabb is legyen az állati összetevőknél, sőt hosszabb ideig maradjon friss is. A Chiber fehér gombából készül, és állítólag szagtalan és íztelen, és nem befolyásolja a sörök ízét, amelyekhez hozzáadják.
A kanadai székhelyű vállalat 2022-es bevezetést tervez, és jelenleg a piaci tesztelésen dolgozik.
Az emberek az életmódjuk minden területén keresik a vegán és növényi alapú lehetőségeket.Ezért elkötelezettek vagyunk a fehér gombaszálas technológiánkon alapuló innováció és a fenntartható megoldások biztosítása mellett.
mondta a Chinova COO-ja, David Brown
(fotó: pexels – Magda Ehlers)