Greendex bemutatkozó

A Greendex az első online magazin, amely a fenntartható fejlődés környezeti, gazdasági és társadalmi vonatkozású kérdéseit, aktualitásait hivatott bemutatni.

Célok

Az elmúlt években megszaporodtak a környezetünk válságáról szóló hírek. Azt valljuk: a klímaszorongás, amelyet a tehetetlenség érzése szül, sok esetben károsabb, mint az egyének felelőtlensége. A Greendex ezzel szemben higgadt hangvétellel, tárgyilagos tájékoztatással a klímacselekvés ösztönzője kíván lenni. Szeretnénk elterjeszteni a pozitív aktivizmust: nem az alkalmankénti demonstrálás valami ellen, ami hatalmasabb nálunk, hanem a mindennapi cselekvés valami mellett, ami mindennél hatalmasabb.


Célcsoport

A Greendexen mindenki megtalálja a számára érdekes témákat, és bővítheti ismereteit eddig mellőzött területeken. Az oldal mindenkinek szól, aki úgy érzi, saját életében is elérkezett a változás ideje, csupán egy kis motivációra van szüksége. Aki elakadt a sokszor ellentmondásos információk tengerében, vagy aki csak az eddig vállalt felelősségét szeretné újabbakkal kiegészíteni.


Témák

A Greendexen 12 kiemelt témakörbe csoportosítjuk az aktuális tartalmainkat, úgy mint az agrárium, a design, az egészség, az élelmiszer, az energia, az építészet, a gazdaság, a hulladék, a közlekedés, a közösség, a technológia és a természet. Ami biztosan nem lesz nálunk, az az álhírek és a kattintásvadász, értéktelen celebhírek kategóriája.


Szakmaiság

A Greendex a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatósággal foglalkozó hazai szakemberek nyitott közössége is. Folyamatosan bővülő szakértői csoportunk tagjai legjobb tudásukkal biztosítják a tudományosan megalapozott tényeket és az új eredményeket, amikkel a Greendex egy hiteles tájékozódási pont tud maradni követői számára.


Fenntarthatóság

A fenntarthatóság az elmúlt évek egyik legdivatosabb hívószava, akár korábban a bio …, zöld …, organikus …, vagy környezetbarát. A Greendexen igyekszünk minden fogalmat eredeti értelmében és valós értékében használni, ezzel párhuzamosan pedig lemosni azokról, amik a legkevésbé sem fenntarthatóak, zöldek és környezetbarátak.


Politikamentesség

A fenntartható fejlődés nem lehet politikamentes, de a napi pártpolitikai aktualitások felett áll. Ebben az értelemben tud a Greendex is független és kiegyensúlyozott maradni. Ez nem jelenti azt, hogy nem számolunk be kormányzati és ellenzéki aktualitásokról, ha azok egybecsengenek a szerkesztőségi hitvallásunkkal és az olvasói igényekkel.


Greenwashing mentesség

A Greendexen biztosan nem találkozhat majd senki olyan reklámmal, amely megtévesztően a fenntarthatóság képét vetíti egy márkára. Azért döntöttünk így, mert a fenntartható fejlődés üzenetével szemben áll, ha olvasóink vásárlásra ösztönző hirdetésekkel is találkoznak nálunk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még előfizetési rendszerben sem kell gondolkodunk.


Finanszírozás

Itthon is egyre több vállalat kötelezi el magát ökológiai lábnyomának csökkentése mellett, és tesz elérhetővé felelős fogyasztók számára termékeket, szolgáltatásokat. Ebben a munkában tanácsadói tevékenységgel, belső edukációval és társadalmi tájékoztatással számíthatnak ránk, mint piacképes és szakmai partnerre.


Tartalmak

A Greendexen több visszatérő rovattal is találkozhatnak a kedves olvasók. Bemutatunk inspiráló személyes történeteket interjúk formájában, ismeretterjesztő videós riportokat, véleményformáló podcast adásokat, egy kezdő vidéki mindennapjait permakultúrás birtokán naplóbejegyzések formában, filmajánlókat zöld szemüvegen keresztül, valamint hazai jövőbemutató projekteket, termékeket, ügyeket, amiket egy-egy szavazattal támogathatnak az olvasók is. Ha pedig biztosan nem szeretnénk lemaradni az elmúlt napok legfontosabb történéseiről, akkor az összefoglalóinkat érdemes minden héten keresni.


Ha mindezekkel egyetértesz, csatlakozz olvasóinkhoz, kövesd közösségi oldalainkat és légy része szakmai munkánknak!

Ajánljuk figyelmedbe bemutatkozó podcastunkat, ahol bemutatkozik Sápi Zsófia főszerkesztő és Molnár Csaba Gábor alapító.


Együttműködéseink

Az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság) támogatásával hulladék és körforgásos gazdaság témában szemléletformáló kommunikációs feladatokat láttunk el.

A Támogatói Okirat száma: HSZ/03/2022

Iktatószám: 18-8/2022/FEIG


A Greendex szerkesztősége

search icon