Egy szingapúri székhelyű mezőgazdasági vállalat bővíti vertikális városi farmjait. Ezzel egyidőben egy új fogyasztói márkát indít, amelynek célja, hogy fenntartható növényeket juttasson el a fogyasztókhoz, ezzel is hozzájárulva Szingapúr közeljövőre kitűzött élelmezési céljaihoz.

Az új koncepciómárkája remélhetőleg szerint segít majd az éghajlatváltozással szemben ellenálló terményeket Ázsiába és azon túlra is eljuttatni. A vállalat célja, hogy elérjék a fogyasztókat, és létrehozzanak egy zártkörű mezőgazdasági ökoszisztémát. A Singrow nevű keleti vállalat szabadalmaztatott mezőgazdasági technológiája a fenntartható, energiahatékony gazdálkodás révén friss termékeket juttathat el a fogyasztókhoz a városi területeken és a még mindig importra szoruló régiókban.

A gazdák ma minden eddiginél nagyobb kihívással néznek szembe a kiszámíthatatlan időjárási körülmények, például az aszály vagy a hirtelen áradások miatt. Mindezek a körülmények hatással vannak a terméshozamokra és hosszú távon a gazdák megélhetésére. Ugyanakkor az élelmiszerek iránti kereslet tovább növekszik, mivel a világ népessége 2050-re 10 milliárd főre nő a jóslatok szerint. A vállalat saját fejlesztésű palántái és szabadalmaztatott növekedési protokolljai bevezetésével szeretné lehetővé tenni a partnergazdaságaik számára, hogy bővítsék terményválasztékukat.

Azt szeretnénk elérni, hogy olyan termékeket állítsunk elő, amelyek mind ízben, mind minőségben kiválóak, szem előtt tartva a környezettudatosságot

– mondta a vállalat igazgatója.

Az igazgató szerint ez nem csak a gazdák megélhetésére lenne pozitív hatással, hanem a szélesebb közösség számára is előnyös volna. A vállalat szerint a globális élelmiszertermelésnek 2050-ig 70 százalékkal kell növekednie. Az élelmiszerbiztonságról szóló beszélgetések előtérbe kerültek, mivel az éghajlatváltozás akár 30 százalékkal is csökkentheti a globális terméshozamokat. A gyors termesztési módszernek nevezett intelligens farmtechnológia rövidebb betakarítási ciklusokat és jobb éghajlati ellenálló képességet biztosít számos növény, köztük az eper esetében.

A bogyós gyümölcsök a szokásosnál melegebb hőmérsékleten, 20 és 28 Celsius-fok között tudnak növekedni, szemben a szokásos 4 és 16 Celsius-fok közötti hőmérsékletekkel. A partnergazdaságok emellett 20-szorosára növelnék a terméshozamot és 30 százalékkal csökkentenék a termesztési időt. A farmok egyébként 40 százalékkal energiahatékonyabbak, mint a hagyományos vertikális farmok.

Szingapúr önfenntartóbbá válásának támogatása érdekében 2030-ra az élelmiszer 30 százalékát maga állítaná elő. A távol-keleti országok célja általánosságban is az, hogy tovább tudják fejleszteni a fenntarthatóság terén meglévő képességeiket, hozzájárulva ezzel az élelmezésbiztonsági- és klímacélok eléréséhez.

(forrás: www.greenqueen.com)

hirdetés
Exit mobile version