Ausztrál kutatók javaslata szerint az emberiség élelmezési problémáit megoldhatná, ha légylárvát fogyasztanánk. A tanulmányban a kutatók olyan rovarok fogyasztását vizsgálták, amelyek az elmúlt időszakban fenntartható opcióként és potenciális fehérjeforrásként már többször felmerültek.
A légylárva fogyasztás mellet a következő érvek szólnak:
- A légylárva cinktartalma magasabb, mint a húsé.
- Több benne a kalcium, mint a tejben.
- Kevesebb, mint fél hektáron tenyésztett katonalégy lárva több fehérjét tartalmaz, mint 1200 hektáron nevelt szarvasmarha vagy 52 hektáron termesztett szója.
- A katonalégy hulladékot eszik és az állateledelként már hasznosítják.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete szerint a rovarok két milliárd ember étrendjének már a szerves részét képezik a Földön.
(hvg.hu)