Ausztrál kutatók javaslata szerint az emberiség élelmezési problémáit megoldhatná, ha légylárvát fogyasztanánk.  A tanulmányban a kutatók olyan rovarok fogyasztását vizsgálták, amelyek az elmúlt időszakban fenntartható opcióként és potenciális fehérjeforrásként már többször felmerültek.

A légylárva fogyasztás mellet a következő érvek szólnak:

  • A légylárva cinktartalma magasabb, mint a húsé.
  • Több benne a kalcium, mint a tejben.
  • Kevesebb, mint fél hektáron tenyésztett katonalégy lárva több fehérjét tartalmaz, mint 1200 hektáron nevelt szarvasmarha vagy 52 hektáron termesztett szója.
  • A katonalégy hulladékot eszik és az állateledelként már hasznosítják.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete szerint a rovarok két milliárd ember étrendjének már a szerves részét képezik a Földön.

(hvg.hu)

hirdetés
Planet Budapest 2023 videó
Exit mobile version