A sok szempontból megosztó, de kétségtelenül egyre népszerűbb gyümölcsöt ma már Magyarországon is tömegek fogyasztják. Számukra lehet hasznos a következő tipp.
Az avokádó félbevágva hamar elkezdhet barnulni. Ez az ízét sokban nem befolyásolja, de az összhatáson mégis sokat ront. Egy egyszerű trükkel azonban a megszokott élénk zöld színt akár egy hétig is meg tudjuk őrizni.
A művelethez mindössze egy légmentesen záródó edényre, és egy darab hagymára van szükség. Ahogy az a fenti képen is látható, egy fél hagymát helyezünk vágott oldalával lefelé az edénybe. Erre ültetjük rá az avokádót a héjas felével lefelé. Ha ezzel megvagyunk, zárjuk le az edényt és helyezzük a hűtőbe. Az ígéretek szerint a gyümölcs legalább 5 napig, de akár egy hétig is megőrzi üde zöld színét.
De miért érdemes avokádót fogyasztani?
Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, az avokádó több mint 10-féle vitamint és vagy 20-féle ásványi anyagot tartalmaz, melyek mindegyike jótékonyan hat szervezetünkre, ezért méltán nevezik csodanövénynek.
A gyümölcs közel háromnegyede vízből áll, további 15%-a pedig olaj, aminek kétharmadát egyszeresen telítetlen olajsav teszi ki, de telített és többszörösen telített zsírsavakban is bővelkedik. Továbbá rostban és fehérjében is gazdag.