A napokban jelenik meg a Felelős Gasztrohős ajánlásával a Babramegy gasztroblog írója, Vida Kata Idei, hazai, zöld című szakácskönyve.
A szezonális alapanyagok kreatív felhasználására ösztönző 44 receptet tartalmazó könyv alapötlete onnan ered, hogy a szerző zöldségkrémjei már több alkalommal bizonyítottak: lakáséttermek és más közösségi főzési programok keretében nagy sikert arattak.
Nem csak recepteket, hanem rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez. Minden recepthez tartoznak fenntarthatósági javaslatot is arra vonatkozóan, hogy mire használható még a kidobásra ítélt zöldség vagy gyümölcs részeket. A Felelős Gasztrohősnek példaként Vida Kata azt is elárulta, hogy az eper csumájából szárítva tea főzhető, illetve hogy a paradicsomnak a levelei is ehetőek, nem csak a gyümölcse. További tippekért és a gondos kutatómunkával, lelkesedéssel készült szezonális, vegetáriánus krémreceptekért érdemes előjegyezni a könyvet.
A szerző hangsúlyozza, hogy szerencsések vagyunk amiért ilyen sokféle, gyönyörű zöldséget-gyümölcsöt ehetünk.