A kanadai Outcast Foods (számkivetett) vállalkozás azt a célt tűzte ki, hogy az élelmiszerpazarlás megszüntetésének jegyében az esztétikai okokból kidobásra ítélt zöldségeket és gyümölcsöket felvásárolja a gazdáktól. Fontos problémát igyekeznek megoldani, hiszen évente világszerte akár egymilliárd kevésbé szép vagy ütődött zöldség és gyümölcs kerül a hulladékba.
Az Outcast Foods munkatársai a megvásárolt szépséghibás vitaminbombákat növényi, vegán fehérjeporrá alakítják, mely nagy tápértékének köszönhetően bármilyen étel hozzávalójaként megállja a helyét.
A begyűjtött terményeket azonnal lefagyasztják, hogy minél kevesebbet veszítsenek a tápértékéből. Az üzemben pedig ecetes vízben tisztítják őket, majd dehidratálják. Az eljárás során szinte nem is keletkezik hulladék, mert az egész zöldséget vagy gyümölcsöt porrá alakítják: leveleskelt, spenótot, almát, céklát, sárgarépát, paradicsomot, epret és minden más szezonális terményt.