Az egyesületnek legutóbb, a Danone vállalati CSR-programja segítségével sikerült több mint 13 000 terméket eljuttatni a rászoruló családokhoz, miközben a cég, a saját dolgozóinak szemléletformálásáért is sokat tett.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hosszú évek óta küzd az élelmiszerpazarlás ellen, és dolgozik, hogy a megmentett élelmiszerek, a megfelelő helyekre kerüljenek. Más szervezetekkel együttműködésben, közel 300 000 rászoruló élelmezését segítik.
Támogatóik közt egyre több hazánkban működő élelmiszeripari, és kereskedelmi multicég is szerepel, a számos kisebb vállalkozás, és magánszemély mellett.
A Danone, az október 16-i Élelmezési Világnap alkalmából arra hívta magyarországi dolgozóit, hogy tegyenek vállalásokat, melyek fenntarthatóbbá teszik a mindennapi életüket. Ezeket a vállalásokat váltotta a cég adományokra, melyeket eljuttatott az Élelmiszerbanknak.
Az élelmiszerpazarlás elleni harcban a fogyasztók részéről olyan apró lépésekre van szükség, mint a tudatos vásárlás, a tervezés és az odafigyelés. Már akkor is sokat teszünk, ha a polc elejéről vesszük le a boltban az elfogyasztani kívánt terméket, vagy ha otthon a megfelelő helyen tároljuk a megvásárolt élelmiszereket.
Szabó Szilvia, az Élelmiszerbank ügyvezető igazgatója.
Az élelmiszerpazarlással bárki felveheti a harcot, már ma.
Forrás: trademagazin.hu