A welovebudapest.hu számolt be egy a napokban nyírt belvárosi étteremről, mely több okból is különleges, de legfőképpen azért, mert fenntarthatóan és környezettudatosan működnek.
A Sejribizlit két család alapította, akik számára egy modern, nemzetközi konyha kialakítása volt a cél, amely mindig friss, szezonális és helyi alapanyagokat használ fel, mindezt a lehető legkisebb környezeti terheléssel. Emellett a házhozszállítás során a megrendeléseket betétdíjas üveg edényekben e-cargoval viszik el a vendégekhez. Sem a konyhán, sem a vendégtérben nem használnak eldobható papírtörlőket, nemsokára pedig a komposztálást is beépítik a konyhába.
A napi menü elég rövidke, viszont minden nap változik, 2-3 fogás közül lehet választani ebédidőben. Vegetáriánusok és mindenevők is megtalálhatják a számukra kedves ételeket, illetve finom házi sütiket és quiche-t.
Érdemes ellátogatni nem csak a finomságok, hanem a hely családias hangulata miatt is. A Fallk Miksa utcai bisztró berendezését ugyanis a tulajdonosok sajátkezűleg alkották meg, újragondolva néhány családi bútort.