Az autóipar öles léptekkel halad a karbonsemleges működés felé, aminek újabb bizonyítéka az Audi azon döntése, hogy összes gyárát kizöldíti 2025-ig.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, októberben átadták az Audi győri gyárának tetejét borító, európai viszonylatban a legnagyobbnak nevezhető tetőre telepített napelemparkot. A cég már akkor is jelezte, hogy elkötelezett a fenntartható működés mellett.

A cég győri gyára mellett a brüsszeli üzem is közel karbonsemlegesen működik és a német vállalat tervei szerint 2025-re az összes többi gyárukat is karbonsemlegessé alakítják. Emellett a beszállítói láncra is hatást kívánnak gyakorolni a dekarbonizáció érdekében, zöldebb működésre bírva partnereiket.

A gyártó azonban nem csak a szén-dioxid kibocsátást tartja szem előtt, több téren is optimalizálni tervezik a gyártást. Jövőre indítják például az Aluminium Closed Loop nevű projektet, melynek során a gyártás közben keletkező alumínium hulladékot visszajuttatják a beszállítónak, ahol az újra nyersanyagként hasznosul. Így az új autók is egy kedvezőbb környezeti mérleggel kezdhetik életciklusuk használati szakaszát.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

hirdetés
Planet Budapest 2023 videó
Exit mobile version