A fagyasztás – bár az áramfogyasztást nem lehet csökkenteni vele – néhány problémára megoldást nyújthat.
Sokan nem gondolnák, de szinte bármit bármeddig le lehet fagyasztani. A legjobb, ha a fagyasztás után három-hat hónappal felhasználjuk az ételt.
A magas víztartalmú élelmiszereket, mint az uborka vagy a saláta, nem érdemes fagyasztani, viszont könnyen fagyasztható az eper, a szőlő – igaz, ezeket kiolvasztás után már inkább csak turmixokban vagy süteményekben érdemes használni. Érdemes lefagyasztani sajtot, tojást – igaz, ennek a héját el kell távolítani előtte, különben rémálom lenne a megpucolása – főtt tésztát.
A kiolvasztás legjobb módszere, ha előző éjszakára a mélyhűtőből a hűtőbe helyezzük át a fagyasztott élelmiszert.
Nagyon fontos viszont, hogy a kiolvasztott élelmiszert már ne fagyasszuk újra. Ha valamilyen ételt főzünk belőle, akkor viszont azt újra lehet fagyasztani.
(Forrás: hvg.hu Kép: pexels.com)