Új növényialapú burgert fejlesztett egy szingapúri élelmiszeripari vállalat, a Sophie’s Bionutrients. Az algaalapú finomság kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a marhahúsból vagy halból készült társai.
Az új burger fejlesztése három hónapig tartott egy helyi laboratóriumban. A szerkezete nagyon hasonló a húshoz,ugyanakkor alacsony a nátriumtartalma, de gazdag B12-vitaminban, és az „umami” ízét 10 különböző fűszerrel érik el.
Azon dolgozunk, hogy a természet korlátlan lehetőségei által, például a tápanyagokban gazdag mikroalgákkal erősítsük a globális élelmiszerbiztonságot. Reméljük, hogy ennek a burgernek a fejlesztésével bemutatjuk a mikroalga-fehérjeliszt sokoldalúságát, amely túlmutat a növényi alapú tengeri termékek készítésén.
mondta el Eugene Wang a Sophie’s Bionutrients társalapítója.
(Fotó: Wikipedia)