Az Egyesült Királyság világhírű, 94 éves természettudósa, aki élete során közel száz dokumentumfilmben és kiadványokban mutatta be a közönségnek a Föld változatos élővilágát, az Élet a bolygónkon című új sorozatában a növényi alapú étkezés mellett foglal állást.
Személyes példamutatással is szeretné felhívni nézői figyelmét arra, hogy a húsfogyasztás jelentős negatív szerepet játszik a klímaváltozásban. Különösen a vörös húshoz szükséges mezőgazdasági infrastruktúra van szignifikánsan nagy hatással a karbonlányomra. A szarvasmarha tenyésztés az egyik vezető oka az Amazoni esőerdő irtásának is. A légszennyezés, a betegségek és a monokultúrás gazdálkodás átfogó hatása mind hozzájárulnak a húsipar által előidézett környezeti károsodásához.
A közkedvelt természettudós aggodalmát fejezte ki afelett, hogy a világ már nem olyan vad, mint korábban, mert az emberek teljesen tönkretették. Hangsúlyozza, hogy a biodiverzitás visszaállításához azonnali cselekvésre van szükség. Optimizmusa odáig terjed, hogy ha sikerül “visszavadítani” a világot, akár száz éven belül pozitív irányba változhat a biológiai sokféleség a bolygón.