Így szembesülnének a popkultúra alakjai az ökológiai katasztrófákkal
Így szembesülnének a popkultúra alakjai az ökológiai katasztrófákkal

A francia Billy Drausin autodidakta módon sajátította el az illusztrációkészítés csínját-bínját, idén októberben pedig az Inktober kezdeményezés égisze alatt úgy döntött, rajzaival a popkultúra alakjait házasítja össze a hozzájuk köthető, az emberiség által okozott környezeti katasztrófákkal.

A 2009-ben életre hívott Inktober (kb. tinta-október) kezdeményezés lényege, hogy a résztvevőknek október minden egyes napján kreálniuk kell egy rajzot, majd annak fotóját valamelyik közösségi felületre feltölteni. A művekre nézve semmiféle megkötés nincs, csak egy tetszőleges hívószó, ami ráveszi az adott alkotót a rendszeres alkotásra.

Drausin ezt a környezettudatosság fontosságának a hirdetésében találta meg, amit a mesehősök vagy éppen a szuperhősök segítségével igyekszik elérni. Globális felmelegedés, orvvadászat, tengerek szennyezése mind visszaköszönnek az elgondolkodtató rajzain, melyeken Micimackó lassan éhen hal, Arielt az óceánba került le nem bomló műanyag fojtogatja, Bambinak pedig már az anyja elvesztése a legkisebb problémája, hiszen lassan nem marad élőhelye.

Ariel és az óceánok szennyezése
Micimackó és a méhek kipusztulása
Mary Poppins és a szennyezett levegő
Bambi és az erdőirtás
Pocahontas és a folyók szennyezése
Az oroszlánkirály és az orvvadászat
Elza és a globális felmelegedés
Moana és a hetedik kontinens felfedezése
Aquaman és az olajszivárgások

Fotók: Billy Drausin

Forrás: https://hetediksor.hu/2018/10/17/ez-tortenne-ha-a-popkultura-alakjai-szembesulnenek-az-okologiai-katasztrofakkal/

search icon