Mintegy száz új hulladékgyűjtő jármű kezdi meg munkáját Budapesten
Mintegy száz új hulladékgyűjtő jármű kezdi meg munkáját Budapesten

Csaknem száz új, korszerű, környezetkímélő hulladékbegyűjtő jármű kezdi meg munkáját a fővárosban és agglomerációs településeken.

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: az új hulladékgyűjtő járművek megvásárlása nagyon fontos előrelépést jelent a zöld és élhető Budapest érdekében. A beszerzés a kormány, az Európai Unió és a fővárosi önkormányzat együttműködésének eredményeként jött létre.
A főpolgármester köszönetet mondott az előző városvezetésnek a projekt előkészítéséért, valamint a kormánynak és az uniónak a finanszírozásért.

Az új járművek nemcsak biztonságosabbak és környezetkímélőbbek, hanem olcsóbban is üzemeltethetők – mondta Karácsony Gergely, aki megjegyezte azt is, hogy Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. nehéz helyzetben van a hulladékszállítással kapcsolatos elszámolási problémák miatt.
Közölte azt is, hogy szeretnének további járműcseréket végrehajtani az FKF-nél.

Első szállítmányként 98 hulladékbegyűjtő jármű érkezett, de folyamatban van egy opciós többletlehívás is 12-re, így összesen 110 járnűves lesz a flotta. Ez mintegy 10 milliárd forintba került – közölte, hozzátéve, hogy kétféle járművet vásároltak: vannak a kommunális hulladékot begyűjtő és a lomtalanításra használható járművek.

search icon