Sok kicsi sokra megy: így csökkenti az ausztrál kenyéripari vállalat a műanyag hulladékot
Sok kicsi sokra megy: így csökkenti az ausztrál kenyéripari vállalat a műanyag hulladékot

Ausztrália egyik legnagyobb kenyérgyártója lépéseket tesz a műanyaghulladék eltüntetésére. Nagyjából 100 millió műanyag kenyércímke, ami 35 tonnának felel meg, fog eltűnni három ausztrál állam hulladékáramából, mivel a Tip Top folytatja a tavaly megkezdett, 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható karton kenyérzsákcímkék bevezetését. A kartonpapír címkék Ausztrália egész területén történő bevezetésére a tervek szerint a következő két évben sor kerül majd.

A vállalat újrahasznosítható kenyércímkékre való áttérése az első a hulladékkörforgás bezárását célzó csomagolási innovációk sorában, a cél az, hogy 2025-re a Tip Top összes csomagolása 100%-ban újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható legyen.

Az ausztrál szövetségi kormány Nemzeti Műanyagtervének adatai szerint, amelynek célja a problémás és felesleges műanyagok 2025-ig történő kivonása, az ausztrálok évente nagyjából 3,5 millió tonna műanyagot fogyasztanak, melyhez a háztartások járulnak hozzá a legnagyobb mértékben.

Bár a kenyércímkék újrahasznosíthatók a szeméttárolókban, a Tip Top azt javasolja, hogy a címkét biztonságosan dugják be más papír- vagy kartontermékbe, például borítékba vagy papírzacskóba, hogy a lehető legnagyobb esélye legyen az új termékké történő újrahasznosításnak.

(Eco Warrior Princess)

(fotó: pexels – Monstera)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon