Fenntarthatósági versíró versenyre jelentkezhet minden költőpalánta
Fenntarthatósági versíró versenyre jelentkezhet minden költőpalánta

A magyar költészet napján hirdette meg a Kultúrpart az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum és a Magyar Versmondók Egyesülete közös versíró versenyét, melyre egészen gyereknapig, tehát május 30-ig várják a költeményeket a zsűritagok. A pályázat témája a fenntarthatóság, egészen pontosan így foglamaznak a szervezők:

A vers bármirĹ‘l szĂłlhat, ami kapcsolatban van a világot uralĂł, pusztĂ­tĂł vagy Ă©pĂ­tĹ‘ erĹ‘kkel, a környezetvĂ©delemmel, az emberekkel, a családdal… És igen, szĂłlhat a szerelemrĹ‘l is! Vagy arrĂłl, hogy miĂ©rt áll fejre a világ egy vĂ­rustĂłl, vagy attĂłl, hogy keresztbe fordul egy hajĂł a Szuezi-csatornán, esetleg arrĂłl, hogy milyen jĂł lenne a Marson Ă©lni… szĂłval bármirĹ‘l, ami nem anyukátok tyĂşkja, vagy Edvárd fakĂł lova.

A versenyre bárki jelentkezhet, aki még nem töltötte be a 18-at, a pályázókat pedig korcsoportok szerint díjazák. Öt korcsoportban versíróit várják: 3-6  éves ovisokat, 6-9, 9-12, 12-15 és 15-18 éves költőpalántákat.

A nyertes verseket Gryllus Dániel fogja megzenésíteni, ezen kívül pedig tárgynyereményekre, játékokra és könyvere és élmény nyereményekre is számíthatnak az illusztris zsűri által legjobbnak ítélt művek alkotói.

Az érdeklődő fiatal olvasóink vagy szüleik a Kultúrparton találnak bővebb információt a jelentkezéshez.

(fotĂł: pixabay – Engin_Akyurt)

search icon