A Coca-Cola 100%-ban újrahasznosított palackot vezet be az USA-ban
A Coca-Cola 100%-ban újrahasznosított palackot vezet be az USA-ban

A Coca-Cola Co. a fenntarthatósági stratégiája jelentős elmozdulásként 100%-ban újrahasznosított műanyag palackokat vezet be az USA-ban. Az új újrahasznosított kólapalackok 2018-hoz képest több mint 20%-kal csökkentik az új műanyagok használatát az észak-amerikai portfólióban a vállalat szerint.

A cég, amely a műanyag szennyezés jelentős hányadáért felel, mostantól már nem a korábbi növényi alapú palacktechnológiát használja, hanem teljesen újrahasznosított műanyagból készíti a csomagolását. A növényi alapú palackok újrahasznosítása során ugyanis műanyag keletkezett, ami nem fenntartható többé. Így ezentúl a kisebb és nagyobb palackok is PET vagy rPET felhasználásával készülnek majd.

Az új típusú palack költségei megegyeznek a korábbiakkal, és a Coca-Cola után a Sprite-ot is ilyenekbe fogják majd csomagolni, mondta el Alpa Sutaria, a vállalat alelnöke és fenntarthatóságért felelős menedzsere.

Korábban a Coca-Cola hatására terjedtek el az üdítőital piacon a növényi alapú csomagolási megoldások, így könnyen lehet, hogy az újrahasznosított műanyag alapú palackok is hamarosan teret nyernek majd más gyártóknál.

(Aljazeera)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon