A karóra, ami elmesél egy történetet
A karóra, ami elmesél egy történetet

A svéd Triwa óragyártó az első teljesen újrahasznosított óceáni műanyagból készült Time for Oceans kollekciója után egy második kapszula gyűjteményt dob a piacra. Az új Time for Oceans Arctic kollekció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műanyagok elterjedésére az óceánokban. A két új darab megalkotásához az Izlandot körülvevő drámai tájakból és óceánokból merítettek ihletet.

A Triwa első, idén áprilisban megjelent Time for Oceans darabjai 10000 tengerből kihalászott PET palack újrahasznosításával készültek. A friss kollekcióval további 10000 palack újrahasznosítása a cél a következő 6 hónapban, illetve nagyobb nyilvánosságot szeretnének adni az óceán tisztítás fontosságának.

A Triwa kreatív igazgatója,  Ludvig Scheja elmondta,

A Time for Oceans kollekcióval óceánok kritikus állapotára akarjuk irányítani a figyelmet és részt venni a megoldásban. A kollekció megvásárlói pedig tudatos nagykövetei az óceánok ügyének. Az óra maga egy kinyilatkoztatás és egy történetet, amit csuklónkon viselhetünk.

Time for Oceans Arctic órák 100%-ban újrahasznosított óceáni műanyagból készülnek Svájcban. Az óceáni hulladékot napenergia segítségével alakítják át és formáznak belőle órákat.

(usa.watchpro.com)

search icon