Akár 150 000 Ft-ot is spórolhatunk az újabb kormányzati elektromos bicikli vásárlási támogatással
Akár 150 000 Ft-ot is spórolhatunk az újabb kormányzati elektromos bicikli vásárlási támogatással

Hatodik alkalommal nyílik meg a jelentkezés holnaptól az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek keretében a kormány 1 milliárd forinttal támogatja a lakosság elelektromos bicikli vásárlását. Ezidáig a kormány mintegy 3500 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 376 millió forinttal.

A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is.

fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca vasárnapi közleményében.

Mikor lehet pályázni? A hatodik pályázati időszak május 3-án, azaz holnap kezdődik és május 7-én ér véget. Ha valaki lemaradna, lesz még lehetősége ezt követően havi rendszerességgel pályázatokat benyújtani egészen 2021. október 29-ig, vagy a 1 milliárd forintos keret kimerüléséig.

Kinek szól a pályázat? Magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése céljából.

Mekkora a támogatás? A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Hogyan lehet pályázni? A pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be.

Jó hír, hogy idén tavasztól egyszerűsödött a pályázatok elszámolásának folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését.

(ITM)

(fotó: pixabay – jhenning)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon