Balatonkenesén az ÚjraHangSzerelde

Balatonkenesén az ÚjraHangSzerelde
Balatonkenesén az ÚjraHangSzerelde

A HybridCycle a művészet és fenntarthatóság fókuszú “Tiszta Balaton, tiszta művészet” programsorozat részeként idén a balatoni régió több helyszínére is elviszi upcycling workshopjait a Veszprém-Balaton 2023 EKF programmal együttműködve.

Az ÚjraHangSzerelde elnevezésű foglalkozással már két hét helyszínen is találkozhattak az érdeklődők. Első alkalommal június 5-én, a bakonybéli pünkösdi progamok egyik elemeként, ezt követően pedig a Kapolcska Fesztivál tábori programját kiegészítve készültek az újrahangszerek.

Július 17-én, vasárnap ismét lehetőség nyílik a legfiatalabbak számára a kreatív alkotásra. A Klassz a pARTn balatonkenesei eseményén várják a kidobásra szánt klaviatúrák, konzervdobozok és műanyag csövek, hogy a kisebb és nagyobb gyermekek új életet adjanak nekik egy-egy hangszer formájában.

Az upcycling workshop remek alkalom arra, hogy az apróságok játszva sajátítsák el a hulladékmentes és fenntartható jövő fogalmát. Így már egészen fiatalon természetessé válik számukra a környezet védelme, a keletkezett hulladékok újrahasznosításának lehetőségei, illetve a zero-waste szemlélet.

Helyszín: Balatonkenese, Vak Bottyán Strand
Időpont: 2022. július 17. 16.00-19.00

Fotók: Kovács Bálint

search icon