Beszélgetéssorozat indul a klímaválságról
Beszélgetéssorozat indul a klímaválságról

Beszélgetéssorozat indul a klímaválságról a kortárs irodalom bevonásával a Stúdió K Színházban február 16-án.

Az idén 50 éves Stúdió K Színház formabontó programsorozatában a társulat tagjai, az ország vezető klímatudósai és a közönség együtt igyekszik felmérni az ökológiai válság mértékét és számba venni enyhítésének lehetőségeit.

A négyrészes sorozat egyes alkalmain kortárs prózai és lírai művekből kiindulva, neves szakértők segítségével olyan témákat járnak körül, mint ember és természet viszonya, a zöld átmenet, a munka jövője, az energiapolitika vagy a klímaaktivisták tevékenysége. A cél a józan számvetés, és a cselekvésre ösztönzés.

A programsorozatban a színészek tolmácsolásában versek, prózák, drámarészletek segítségével bontják ki az ökológiai válság pszichológiai, etikai vagy filozófiai aspektusait. Ezt követően természettudósokkal, szociológusokkal, ökológusokkal és jogászokkal beszélgetnek, bemutatva a válság kezelésére tett javaslataikat.

A február 16-án, 19 óra 30 perckor kezdődő első, alapozó jellegű alkalom témája az antropocén lesz, vagyis az a földtörténeti kor, amelyben a Föld ökoszisztémáját már döntő módon az emberi tevékenység határozza meg. A kerekasztal-beszélgetés résztvevője Ürge-Vorsatz Diána fizikus, az ENSZ Klímatestületének egyik alelnöke, a CEU professzora; Takács-Sánta András, humánökológus, egyetemi docens, az ELTE Humánökológia mesterszakának igazgatója; valamint Antal Miklós, mérnök-fizikus, ökológiai közgazdász, az ELTE Humánökológia mesterszakának tanára. A beszélgetést Sipos Balázs irodalmár vezeti.

A belépés a rendezvényre ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni ezen a linken lehet.

(Forrás: alternativenergia.hu Kép: pexels.com)

search icon