Fenntarthatósági program várja a fiatalokat
Fenntarthatósági program várja a fiatalokat

A társadalmi vállalkozások sikerre vitelében jártas Ashoka olyan fiatalok jelentkezését várja, akik megvalósításra váró egyedi ötleteikkel hatékonyan hozzájárulnának a világ, vagy akár csak a szűkebb környezetük fenntarthatóvá tételéhez.

Február közepén elindult az Ashoka Green Lab: a szakmai és mentorálási háttérrel, illetve pénzdíjjal is megtámogatott kezdeményezés célja olyan innovatív zöldprojektek elindítása, amelyek a program tematikájába illő területeken kézzelfogható módon hozzájárulnak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez, a fenntarthatóbb működéshez.

A Green Lab programba olyan 17–35 év közötti tagokból álló 2–5 fős csapatok jelentkezhetnek, amelyek érdeklődnek a környezetvédelmi ügyek iránt, és szívesen részt vesznek egy 4-5 hónapos fejlesztési folyamatban.

A csapatoknak nem szükséges konkrét ötlettel érkezniük, elegendő, ha kellő elhivatottsággal rendelkeznek a meghirdetett 4 téma valamelyike iránt:

– Digitalizáció és fenntartható települések;

– Hulladékmentes iroda;

– Hatékony fenntarthatósági edukáció;

– Környezetbarát ételrendelés;

A Green Lab program része az elkészült projektek megismertetése a nyilvánossággal, valamint a pénzdíjazás: a díjak összege eléri az egymillió forintot.

További információ a www.ashoka.org honlapon.

(Forrás: elobolygonk.hu Kép: pexels.com)

search icon