Fenntarthatósági versíró versenyre jelentkezhet minden költőpalánta
Fenntarthatósági versíró versenyre jelentkezhet minden költőpalánta

A magyar költészet napján hirdette meg a Kultúrpart az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum és a Magyar Versmondók Egyesülete közös versíró versenyét, melyre egészen gyereknapig, tehát május 30-ig várják a költeményeket a zsűritagok. A pályázat témája a fenntarthatóság, egészen pontosan így foglamaznak a szervezők:

A vers bármiről szólhat, ami kapcsolatban van a világot uraló, pusztító vagy építő erőkkel, a környezetvédelemmel, az emberekkel, a családdal… És igen, szólhat a szerelemről is! Vagy arról, hogy miért áll fejre a világ egy vírustól, vagy attól, hogy keresztbe fordul egy hajó a Szuezi-csatornán, esetleg arról, hogy milyen jó lenne a Marson élni… szóval bármiről, ami nem anyukátok tyúkja, vagy Edvárd fakó lova.

A versenyre bárki jelentkezhet, aki még nem töltötte be a 18-at, a pályázókat pedig korcsoportok szerint díjazák. Öt korcsoportban versíróit várják: 3-6  éves ovisokat, 6-9, 9-12, 12-15 és 15-18 éves költőpalántákat.

A nyertes verseket Gryllus Dániel fogja megzenésíteni, ezen kívül pedig tárgynyereményekre, játékokra és könyvere és élmény nyereményekre is számíthatnak az illusztris zsűri által legjobbnak ítélt művek alkotói.

Az érdeklődő fiatal olvasóink vagy szüleik a Kultúrparton találnak bővebb információt a jelentkezéshez.

(fotó: pixabay – Engin_Akyurt)

search icon