Indul az első Fák és Tengerek Fesztivál!
Indul az első Fák és Tengerek Fesztivál!

A mai nappal hivatalosan is kezdetét vette az első Trees & Seas (Fák és Tengerek) Fesztivál, egy egyedülálló nemzetközi esemény, amely az óceánok és az erdők védelme közötti kapcsolatot ünnepli.

A Plastic Oceans International és az ÜÑÜ közös szervezésében a héten több mint 100 erdő- és strandtakarításra és több mint 95 000 fa elültetésére kerül sor. A fesztivál eseményei világszerte több mint 30 fizikai helyszínen zajlanak majd, de bárhonnan csatlakozhatunk a virtuális panelbeszélgetéseken vagy Instagram Live közvetítéseken keresztül.

Már több mint két éve készülünk, így az egész csapatunk el van ragadtatva, hogy végre megvalósulhat a Trees & Seas. Személy szerint alig várom, hogy lássam, ahogy globális kollektívánk összefog, hogy a hét folyamán oktassa és inspirálja a résztvevőket, azzal a céllal, hogy hosszú távú hatást érjen el. Ez egy igazi globális összefogás, ahol minden érdekelt fél összefogott, hogy egy valódi mozgalmat alkosson.

mondta Julie Andersen, a Plastic International vezérigazgatója.

A fesztivál eredetileg 2020-ban indult volna, mielőtt a Covid terjedésével kapcsolatos bizonytalanságok ezt ellehetetlenítették. Idén azonban a szervezők úgy érezték, hogy bátran továbbléphetnek a csökkentett létszámú személyes rendezvények és a virtuális megbeszélések keverékével, mely magában foglal hat olyan angol nyelvű panelbeszélgetést, amelyeken bárki ingyenesen részt vehet a Zoomon keresztül. Ha nem lenne jó az időpont, akkor pedig másnap megtekinthetőek a YouTube-on és a Facebookon.

A szuperizgalmas panelek témái az alábbiak:

Hétfő, 17:00 – A körkörös gazdaság mint a természetvédelem stratégiája: Hogyan lehet a természet modellje a megmentés kulcsa?
Kedd, 17:00 – A környezetbarát vállalkozói tevékenység értéke: Hogyan alkalmazzák az innovatív vállalatok a fenntartható termékeket és gyakorlatokat a bolygónk és a saját üzletmenetük javára?
Szerda, 17:00 – Dokumentumfilmek és környezetvédelmi mozgalmak: A film ereje a nevelésben, mozgósításban és a változás ösztönzésében
Szerda, 21:00 – Az éghajlatváltozás hatása a borágazatra: Hogyan változtatják meg a környezeti tényezők és a fogyasztók fenntarthatósági igényei az üzleti modelleket?
Csütörtök, 17:00 – Ifjúsági kilátások: Hogyan látja az ökoharcosok új generációja a környezetvédelem múltját és jelenét, és hogyan segíthetnek a jövő alakításában.
Péntek, 17:00- A kreativitás mint a bolygó hangja: Hogyan inspirálhatnak a művészet és a művészek cselekvésre és változásra?

Erre a linkre kattintva lehet regisztrálni bármelyik beszélgetésre. Reméljük egyre több hasonló pozitív kezdeményezéssel találkozunk.

(Ecowatch)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon