Itt a tavasz, ha eddig vártál vele, most érdemes venni elektromos biciklit kormányzati támogatással
Itt a tavasz, ha eddig vártál vele, most érdemes venni elektromos biciklit kormányzati támogatással

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázata amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette összesen 238 millió forint értékben, melyből 236 millió forint esetében már a támogatási okiratot is kiállították., hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez – jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Mikor lehet pályázni? A negyedik pályázati időszak március 1-én, azaz holnap kezdődik és március 5-én ér véget. Ha valaki lemaradna, lesz még lehetősége ezt követően havi rendszerességgel pályázatokat benyújtani egészen 2021. október 29-ig, vagy a 1 milliárd forintos keret kimerüléséig.

Kinek szól a pályázat? Magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához épp ezért a munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni.

Mekkora a támogatás? A támogatás a jármű értékének legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. A nyomatékszenzoros járművek árkorlátja 900 ezer forint, a pedálszenzorosoké 400 ezer forint, ezen felül további műszaki, környezetvédelmi követelményeknek is eleget kell tenniük.

Hogyan lehet pályázni? A pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be.

(ITM)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon