Lángokban a Mecsek, folyamatosan terjed a tűz
Lángokban a Mecsek, folyamatosan terjed a tűz

A délután folyamán lángra kapott az erdő és a bozótos Pécs külterületén, az Akó dűlőben. A Katasztrófavédelem szerint az erős szél miatt gyorsan terjedő tűz a területen fekvő épületekbe is belekapott.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, de a lángokat még nem sikerült megközelíteni. A bama.hu szerint a környék autóforgalmát megállították, hogy az érkező tűzoltóautók akadálytalanul juthassanak a helyszínre a szűk utcákban.

A területen elsősorban hétvégi házak vannak, nem messze azonban több lakóház is található. Ezek tulajdonosai aggódnak ingatlanjaik biztonságáért, mert a lángok nagyon közel vannak hozzájuk. A friss hírek szerint már több mint 100 tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, mint írják a pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint a szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi és a pogányi önkéntes tűzoltók összesen harminchat tűzoltójárművel vannak a helyszínen, és a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Friss információk szerint repülőgépről is elkezdték oltani a lángokat. Ehhez a vizet az Orfűn található Pécsi-tóból hozzák.

Az első délutáni hírekhez képest, már több hektárra terjed ki a tűz, és melyben három épület veszett eddig oda. A lángok között három gázpalack is felrobbant.

A bama.hu információi szerint a tüzet valószínűleg egy vagy két helyi lakó okozta, akik gaz vagy szemétégetés céljából raktak tüzet a kertben, amit őrizetlenül hagytak egy időre, így rövid időn belül meg is történt a baj. Ők értesítették a hatóságokat is – a rendőrség máris vizsgálja az ügyet.

Borítóképünk illusztráció!

search icon