Lezárult a Közös ügyünk az állatvédelem első, civil állatvédőket támogató kampánya
Lezárult a Közös ügyünk az állatvédelem első, civil állatvédőket támogató kampánya

A 2023. április 3. és május 22. között zajló kampány elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi civil állatvédő szervezetek fáradhatatlan és sokszor emberfeletti tevékenységére, amelyet kutyák, macskák és egyéb állatok mentése érdekében folytatnak. Amennyiben a személyi jövedelemadó 1 százalékát, vagy bármilyen egyéb adományt regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományozzák az adófizetők, szó szerint életeket menthetnek vele. A kampány része volt egy online nyereményjáték is, mely során a győztes által megjelölt szervezetet 1 tonna (1000 kg), a második helyezett által megjelölt szervezetet 500 kg, a harmadik helyezett által megjelölt szervezetet 300 kg tápadományban részesíti a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, de a legtöbb pozitív reakciót kapott videó támogatottját is 200 kg táppal díjazza.

A játékos feladat során egy maximum 8 másodperces videóval bárki pályázhatott. A kiírás feltételeinek eleget tevő videókat az Alapítvány által összeállított, állatvédelmi és művész szakemberekből álló zsűri értékelte, melynek tagjai Dr. Vetter Szilvia PhD, jogász, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője, Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, és Pintér Adrienn civil állatvédő, közgazdász, az Alapítvány kuratóriumi tagjai, valamint Czigány Ildikó, civil állatvédő, vadgazda mérnök, Magyarország első női utasszállító pilótája. A bírálat főbb szempontjai az állatszeretet, az állati jóllét megnyilvánulásai, az ember-állat közötti harmónia, a figyelemfelkeltés és a kreativitás voltak.

A zsűri döntése alapján:

A nyertes videót Zsebesi-Lengyel Melinda készítette, az 1 tonna (1000 kg) tápadományt a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület nyerte. 

A második helyezett videót Kenyeres Erika készítette, az 500 kg tápadományt a Mancs a Szívre Ifjúsági Centrum nyerte.

A harmadik helyezett videót Szentgyörgyi Mária készítette, a 300 kg tápadományt a Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány nyerte. 

A legnépszerűbb videót Benyus Attiláné Adri készítette, a 200 kg tápadományt a Szoboszlói Bársonytalpúak Menedéke nyerte. 

A kampány legjobb, legötletesebb videóiból készült összeállítás itt megtekinthető:

A nyertes videók feltöltői okleveleket és családi állatkerti belépőket kapnak a Veszprémi Állatkert felajánlásában. A kampány szakmai támogatója az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja.

(Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány)

search icon