Még 3 napig jelentkezhetnek az ingyenes Hello Planet startup designtáborba a kreatív kamaszok
Még 3 napig jelentkezhetnek az ingyenes Hello Planet startup designtáborba a kreatív kamaszok

Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését várja az ingyenes Hello Planet startup designtáborba

Az érdeklődők az itt található jelentkezési lap kitöltésével pályázhatnak a hangulatos és inspiráló táborba június 30-ig, ahol a legjobb tervekből startupot fejleszthetnek a csapatok. A pályázók közül zsűri választja ki a 80 legötletesebb jelentkezőt, ők kapnak meghívást a táborba.

Az alábbi fenntarthatósági témákból meríthetnek az érdeklődő kamaszok:

  • hulladékcsökkentés
  • változatos élővilág (biodiverzitás) fenntartása
  • közlekedés fenntartható módon
  • fenntartható életmód ösztönzése a mindennapokban
  • élelmiszer hozzáférés / ételpazarlás megszüntetése

A tábor során a kiválasztott fiatalok inspiráló, zöld kezdeményezéseket és vállalkozásokat ismerhetnek meg (többek között az ételpazarlás ellen is aktívan küzdő Munch-ot), valós startup ismereteket szerezhetnek interaktív foglalkozások keretében, valamint design workshopokon dolgozhatják ki terveiket. A csapatokat mentorok és különböző területekről érkező designerek segítik a kreatív ötletfejlesztésben és a cselekvésre ösztönző programok során. Így a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy kreatív és alkotó képességeiket felfedezzék, használják, fejlesszék, ezáltal önmagukat is jobban megismerjék. A táborhangulatot lelkes, hellowoodos táborvezetők és MOME alumni workshopvezetők teremtik meg, hogy a szórakozás, az élmények és a jó társaság se hiányozzon.

A tábor lezárásaként a csapatok rövid pitch keretében mutatkoznak be, a kiemelkedő munkák pedig lehetőséget nyernek, hogy bemutatkozzanak az ősszel megrendezésre kerülő Planet Budapest expó és világtalálkozón is.

A tábor időpontja: 2021. július 25-31.

Helyszíne: Patca, Katica tanya, Somogy megye (a helyszínre utazást a táborszervező biztosítja)

Minden környezetvédelem és csapatmunka iránt nyitott kamasz számára remek lehetőség, még 3 napig lehet jelentkezni!

(HelloWood)

search icon