Megnyílt a világ első ipari műhúsgyára Izraelben
Megnyílt a világ első ipari műhúsgyára Izraelben

Az elmúlt két-három évben szinte a semmiből robbant be a műhúsforradalom az éttermekbe és a szupermarketekbe, és ma már hamburgert, steaket, pizzát vagy tacót is lehet kapni állati fehérjét nélkülöző, laborban előállított műhússal készítve.

Bár a piacvezető cégek, mint az Impossible Foods vagy a Beyond Meat üzemei már eddig is a maximumom pörögtek, hogy ki tudják szolgálni a műhúsra mutatkozó egyre nagyobb igényt, az izraeli Future Meat Technologies most még nagyobb lépést tett: megnyitotta a világ első ipari műhúsgyárát.

Míg a műhúsgyártók többsége növényi fehérjék felhasználásával készíti el a hústermékekre a lehető legjobban hasonlító műhúspogácsákat vagy kolbászokat, a Future Meat egy másik módszer híve: az izraeli cég élő állatok sejtjeit használja fel, hogy az állatoknak nem ártva, de mégis állati eredetű hústermékeket készítsen.

A most megnyitott műhúsgyár a Tel-Avivtól 20 kilométerre fekvő Rehovot városában épült, és naponta 500 kilogramm csirke-, sertés- és bárányműhús készítésére van kapacitás, de hamarosan a marhahúst pótló termékeket is bevezetik.

(Forrás: qubit.hu – Kép: pexels.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon