Nem találod ki, miből fejlesztenek új alternatív növényi fehérjéket
Nem találod ki, miből fejlesztenek új alternatív növényi fehérjéket

A Series A round nevű start-up inkubátorprogram keretében 21,5 millió dollárt nyert az alternatív növényi fehérjéket fejlesztő Plantible Foods.

Az elnyert tőkeinjekció a san diegoi-i start-up Rubi Protein fehérjeösszetevőjének 2022-ig történő piacra dobására vonatkozó terveit táplálja. A Rubi Protein előállításához lemnát, közismertebb nevén békalencsét használnak, amely egy szabadon úszó nagy fehérje tartalmú vízi növényfaj, amely egész évben könnyen termeszthető ellenőrzött környezetben. A vegán alternatívákban jelenleg széles körben használt más növényi alapú fehérjenövényekhez, például a szójához képest a békalencse még nagyobb mennyiségű fehérjét tartalmaz, miközben kevesebb erőforrást igényel. A szójához képest hektáronként mintegy 10-szer több fehérjét termel, és csak tizedannyi vizet használ fel. A békalencse képes utánozni a széles körben használt állati eredetű fehérjék funkcionális jellemzőit, ami lehetővé teszi az alt-fehérjékkel foglalkozó vállalatok számára, hogy a valódi állati eredetű termékek ízét, állagát és zamatát csak növényi alapanyagok felhasználásával hozzák létre.

A tervek szerint a Rubi jövőre kerül kereskedelmi forgalomba, és a terméket B2B-modellen keresztül értékesítik más élelmiszeripari vállalatoknak. A vállalat nem versenyezni szeretne más alternatív fehérje cégekkel, hanem arra összpontosít, hogy diverzifikálja az alt-fehérje cégek által használt növények jelenleg túlnyomórészt szójából, búzából és borsóból álló választékát.

(Green Queen)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon