Milyen virágokat érdemes ültetned ezekben a napokban?
Milyen virágokat érdemes ültetned ezekben a napokban?

Számos olyan kis törődést igénylő évelő növény van, melyek már április folyamán virágba boríthatják a kertünk sarkát, a fa tövét vagy az utak szegélyét. Ebből mutatunk meg most hármat.

Szívvirág

A félárnyékot kedvelő és a megfelelő elhelyezést hosszú virágzással megháláló szívvirág különleges virágaiban áprilisban gyönyörködhetünk. Az akár 2-3 hétig is virágzó évelő júniusban nyugalomba vonul, és a következő tavasszal bújik újra elő.

Pirosló gólyaorr

Ez a növény napon és árnyékban is jól érzi magát, a gyomoknak pedig kevés az esélyük ott ahova ültetjük. Ennek az az oka, hogy nagyon sűrűn borítják levelei a talajt. A 20-30 cm-es levelek közül áprilisban emelkednek ki a virágszárak a maguk sötétrózsaszín, ciklámen virágaikkal.

Nagy meténg

Ha egyáltalán nem akarunk törődni a virágok gondozásával, akkor a meténgnél jobbat keresve sem találhatunk. Nem csak igénytelen, de terjedése is rendkívül gyors, a talajon kúszó indák akár 2-3 méterre is felbukkanhatnak a növénytől. Elsősorban az árnyékosabb területeket kedvelik, ahol semmilyen gyomot nem engednek feltörni.

A fent felsoroltak mellett az Ásókapa oldala egész sor virágot gyűjtött össze, ha a fentiek kevésnek bizonyulnának érdemes megnézni cikküket némi inspirációért.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon