Ne legyen szemét a konyhai maradék!
Ne legyen szemét a konyhai maradék!

Azokat az egyszerű megoldásokat szedtük csokorba, amelyeket a konyhában bármelyikünk megvalósíthat a környezetet megóvásáért.

Gyerekkorunkban hallottuk eleget, hogy csak annyit kell szedni a tányérunkra, amennyit megeszünk. Ezt sokan elfelejtik, amikor wellness szállóban töltik a hétvégét, vagy egy ünnepi menühöz szervezik a bevásárló körutat. Húsvét után is sokan szembesülnek azzal, hogy tele a hűtő mindenféle étel maradékával.

Élelmiszerbiztonsági szempontból az ételek megmentésének a legbiztonságosabb módja a fagyasztás.

Ezt sajnos a friss tavaszi zöldségek nem bírják ki, de a húsleves zöldséges alkatrészei igen, és később bármikor készülhet belőlük francia saláta. A húsleves pedig leszűrve, kis adagokban kiváló alapléként szolgálhat tovább.

A lefagyasztandó ételeket adagonként, felcímkézve csomagoljuk el és tegyük a mélyhűtőbe, így elkerülhetjük, hogy a szükségesnél nagyobb mennyiséget kelljen kiolvasztani.

A világ szerencsésebb felén általános az élelmiszerpazarlás, de ez se nem vigasz, se nem felmentés arra, hogy a magyar háztartások évente 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak. Annyit, amennyivel félmillió ember egy éven át jól tudna lakni.

(Forrás: pestihirlap.hu Kép: pexels.com)

search icon