Ne maradj le! Ha eddig nem éltél vele, ismét itt a lehetőség e-bicikli vásárlásra jelentős állami támogatással
Ne maradj le! Ha eddig nem éltél vele, ismét itt a lehetőség e-bicikli vásárlásra jelentős állami támogatással

Immár ötödik alkalommal van lehetőség jelentkezni mától az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázatára, amely során a kormány 1 milliárd forintot szán a lakosság elelektromos bicikli vásárlására, így hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez – ismertette Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca közleményében.

Mikor lehet pályázni? A negyedik pályázati időszak április 6-án, azaz ma kezdődik és április 9-én ér véget. Ha valaki lemaradna, lesz még lehetősége ezt követően havi rendszerességgel pályázatokat benyújtani egészen 2021. október 29-ig, vagy a 1 milliárd forintos keret kimerüléséig.

Kinek szól a pályázat? Magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához épp ezért a munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni.

Mekkora a támogatás? A támogatás a jármű értékének legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. A nyomatékszenzoros járművek árkorlátja 900 ezer forint, a pedálszenzorosoké 400 ezer forint, ezen felül további műszaki, környezetvédelmi követelményeknek is eleget kell tenniük.

Hogyan lehet pályázni? A pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be.

Jó hír, hogy a támogatások mielőbbi utalása érdekében idén tavasztól egyszerűsödött az elszámolások folyamata. Így már nem szükséges benyújtani – tehát megkötni sem – az adásvételi szerződést, a tapasztalatok alapján ez generálta a legtöbb hiánypótlást. Az ügyintézés ideje ezzel rövidül, és jelentősen gyorsítható a kifizetés. Az adminisztrációs terhek is csökkentek, mivel egyetlen dokumentumot, az engedményezési szerződést kell csak aláírni, ami minden szükséges adatot tartalmaz.

(ITM)

(fotó: pixabay – USA-Reiseblogger)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon