Startol a második NAK TechLab

Startol a második NAK TechLab
Startol a második NAK TechLab

Szeptember közepén indult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal által közösen életre hívott NAK TechLab agrár start-up inkubátor program, melynek célja a mezőgazdasági hatékonyságot növelő megoldások felkarolása, valós környezetben tesztelése, alkalmazása, a hazai gazdálkodók mindennapjaiba beépítése. A rendezvény már második alkalommal kerül megrendezésre.

Az inkubációs program első szakaszában 17 startup csapat vett részt, akik agrárszakértőktől és üzletfejlesztési szakértőktől kaptak segítséget, felkészülve a következő nap üzleti megbeszéléseire. A felkészülés után a nagyvállalatok képviselőivel folytattak tárgyalásokat a partnerek által megfogalmazott kihívásokra adott technológiai megoldásokról.

A kiválasztási tábort követő három hónapban 20 pilotprojekt indulhat el az startupok és a nagyvállalatok közreműködésében, melyet folyamatos facilitált munka kísér. A javaslatok között megjelenik az élővizek és az ipari folyadékok monitorozása, adatalapú gazdálkodást szorgalmazó technológia, amely állattartó telepek teljes ökoszisztémájának megfigyelésére hozna web alapú megoldást.

Az inkubációs folyamatot a Demo Day zárja november végén, amikor a projektek a szakmai zsűri, az agrárium döntéshozói előtt mutatkozhatnak be, így akár más vállalatokkal és befektetőkkel is kapcsolatba kerülhetnek.

A nagyvállalatok közül az Auchan Retail Magyarország, Axiál Kft., Bonafarm Csoport, Corteva Agriscience, KITE Zrt., SIÓ-Eckes Kft., Syngenta Magyarország képviselteti magát, a technológiai és befektetési cégek közül pedig a  Vodafone vagy a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt.

(startuponline.hu)

search icon