Tíz éve kitartanak a fenntarthatóság mellett Tordason

Tíz éve kitartanak a fenntarthatóság mellett Tordason
Tíz éve kitartanak a fenntarthatóság mellett Tordason

Egy évtized alatt mintegy ezer ember volt részese valamilyen formában a Schneider Electric és a „Jövőt nekik is” Alapítvány által működtetett LULI programnak, amit a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény tordasi Otthonában élők támogatására indítottak.

Az eredeti tervek szerint egyszeri program lett volna a Schneider Electric részéről a tordasi Otthonban élők támogatása, azonban a 2011-es próbaprojekt sikerét követően tartóssá vált az együttműködés.

Az állami tulajdonban lévő tordasi otthonban 272 értelmileg akadályozott, esetenként súlyosan, halmozottan sérült ember él, akiket a „Jövőt nekik is” Alapítvány, és rajtuk keresztül a Schneider Electric is támogat.

A program indulásakor hetente 1-2 alkalommal mentek a logisztikai központba dolgozni az Otthonból, 2013 óta viszont már rendszeresen, minden munkanapon öt-hat, az intézményben élő ember és egy segítőjük jár Tordasról Szigetszentmiklósra dolgozni.

A Tordasról érkezők a használt dobozok válogatását végzik Szigetszentmiklóson újrahasznosítási céllal. Az intézmény lakói tehát környezetvédelmi szempontból igen fontos feladatot végeznek, hiszen munkájuk révén csak a múlt évben

600 ezer dobozt sikerült újrahasznosítani, ami 176 tonna kartonpapírnak felelt meg.

Az elvégzett munkának köszönhetően csak tavaly a kartondobozok újrahasznosításával mintegy 4000 fát mentettek meg.

A Schneider Electric és a „Jövőt nekik is” Alapítvány legfrissebb, közös projektje a biodiverzitásról szól, a kezdeményezés keretében a tordasi intézményt körülvevő parkot és a létesítmény belső udvarát szépítik meg. Emellett tovább folytatódik a foglalkoztatási program is.

(Forrás: nrgreport.com Kép: Jövőt Nekik Is Alapítvány – Facebook – a tordasi Otthon épülete)

search icon