Tovább épül a Balatoni Bringakör

Tovább épül a Balatoni Bringakör
Tovább épül a Balatoni Bringakör

Magyarország egyik legszebb biciklis túraútvonala, a 205 km hosszú Balaton körüli kerékpárút is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában válik korszerűbbé és biztonságosabbá: elkészült a Tihany és Örvényes közötti szakasz.

A körtúra útvonala 2019 tavasza óta már 108 km-en megújult, sűrűn lakott utcákon keresztül vezető kerékpárutakat újítottak fel, felfestették a kerékpáros jelzéseket és eligazodást segítő táblákat helyeztek ki. Jelenleg 6,2 km-en zajlanak a kivitelezések, további 86,8 km-en tervezési és előkészítési munkák zajlanak.

A Tihanyi-félsziget a Balaton egyik legnépszerűbb turisztikai régiója, emiatt kiemelt jelentőséggel bírt a Tihany és Örvényes közötti mintegy 3,3 km-es szakasz felújítása. A kerékpárosok immár korlátozások nélkül és a környező főút forgalmától biztonságosan elkülönítve haladhatnak a megújult szakaszon.

Örvényes térségében egy közel 1 kilométeres szakaszon a 71-es főút mellett a meglévő kerékpárút elbontását követően új gyalog- és kerékpárutat építettek.

Aszófő térségében, szintén a 71-es mentén összesen négy szakaszon, mintegy 1100 méteren építettek új gyalog- és kerékpárutat.

Tihany térségében pedig összesen 1200 méter hosszan végezték el ugyanezt a munkát a főút mellett. A kivitelező a szélesítés során két leromlott állapotú faszerkezetű kerékpáros hidat is elbontott és a helyére új vasbetonszerkezetű kerékpáros hidat épített.

(Forrás: infostart.hu Kép: pexels.com/Szemerey Bence)

search icon