Vasárnap a Holnaputánban: Hogyan védekezzünk az elektroszmog ellen?
Vasárnap a Holnaputánban: Hogyan védekezzünk az elektroszmog ellen?

Modern világunkban mindenhol elektromos kütyük, antennák, kábelek vesznek minket körül. Ezek már felgyorsult életünk velejárói. Az általuk gerjesztett, ránk nehezedő elektromos terhelésről viszont keveset beszélünk. Amikor mégis, akkor sokszor a tévhitek és összeesküvés-elméletek földjén találjuk magunkat. Adásunk vendége, Almásy Zsolt épületbiológus, épületenergetikai szakértő segít eloszlatni a tévhiteket, egyben segít abban is, hogy meg tudjuk védeni magunkat az elektroszmog káros hatásaitól.

Ahogy ezt szakértőnk elmondja, a téma körül számos tévhit, sőt összeesküvés-elmélet gyűlt fel az elmúlt években. Ezek egy része mögött gyakran átverések és csalások állnak, amelyeknek az értéke Almásy Zsolt szerint gyakran milliós összegeket is elérhet.

Aki az elektroszmog megszüntetését ígéri valamilyen berendezés vagy csodaszer segítségével, az szinte biztosan a kevésbé tájékozott, befolyásolható emberek lehúzásából él

– mondja Almásy Zsolt.
Almásy Zsolt (középen) számos megdöbbentő ténnyel szembesít minket az adásban.

Ennek ellenére nem szabad alábecsülni a problémát. Az elmúlt évtizedekben ugyanis drasztikusan megnőtt azon eszközök száma környezetünkben, melyek elektroszmogot generálnak. Ez viszont nem jelenti azt, hogy védtelenek lennénk. A szakértő szerint az egyik lehetséges és egyben legegyszerűbben megvalósítható megoldás, ha elkezdjük okosabban használni az eszközeinket.

Az elektromágneses sugárzás esetében négyzetesen csökken a teljesítmény: ha csak fél méterrel távolabb teszem magamtól a mobiltelefont, vagy a routert nem az íróasztal sarkára helyezem, akkor a szervezetemet érő terhelés a töredékére csökken. Ha az otthon használt elektronikai eszközöktől 1–1,5 méter távolságot tartunk, ezzel hatékonyan csökkenthetjük azt az energiamennyiséget, amely a szervezetünkben elnyelődik

– teszi hozzá a szakértő.

Vasárnapi adásunkban számos más érdekesség és hasznos praktika hangzik el. Érdemes lesz velünk tartani!

Hallgass minket vasárnap 11:00-től a Manna FM-en! Ha valamiért lemaradnál az adásról, bármikor meghallgathatod utólag podcastcsatornánkon, melyet az összes nagyobb platformon megtalálsz!

search icon