Vasárnap a Holnaputánban: Kertészkedj otthon, termelj a gangon!
Vasárnap a Holnaputánban: Kertészkedj otthon, termelj a gangon!

Az elmúlt években és főként a pandémia idején egyre felkapottabbá vált a városi kertészkedés. Hirtelen kizöldültek a balkonok, cserepek kerültek a párkányokra, és rengetegen kezdtek el foglalkozni a témával.

A Holnapután aktuális adásában mi is a városi kertészkedéssel foglalkozunk: megnézzük mit és hogyan érdemes ültetni, miért fontos, hogy a természetet és annak sokszínűségét minél közelebb hozzuk magunkhoz, és milyen elvek mentén érdemes belevágni.

Vendégünk, Lőrinczi István permakultúrás tervező már évtizedek óta kertészkedik, néhány éve pedig a permakultúra tervezési elvei szerint mélyült el a témában. Nem sokkal később létrehozta a Perma Gang Projectet, melynek keretében egy ferencvárosi körfolyosós bérház emeletén alkotta meg több mint 80-féle növényből álló kertjét.

Erről, illetve a városi kertészkedés fortélyairól korábban is beszélgettünk már vele: két részes gyorstalpalónkat itt és itt olvashatjátok.

Az adásban szót ejtünk majd a komposztálásról, a diverzitás fontosságáról, a permakultúrás gondolkodásról, a kezdőknek is alkalmas növényekről és még sok minden másról! Tarts velünk vasárnap 11:00-től a Manna FM-en, illetve a Greendex podcast-csatornáján, ahol utólag meg tudod hallgatni a műsort.

Fotó: Lőrinczi István
search icon