1400 kilométeres turistaútvonalat nyitnak meg Erdélyben
1400 kilométeres turistaútvonalat nyitnak meg Erdélyben

Október 8-án nyitják meg hivatalosan az Erdélyt északkeletről délnyugatra átszelő, gyalogosan, lóháton vagy kerékpárral bejárható 1400 kilométeres Via Transilvanica turistaútvonalat.

A megnyitó ünnepséget a gyulafehérvári várban tartják, amelyre az útvonal által érintett régiók képviselőit, és a külföldi gyalogos turistaútvonalak képviselőit hívják meg.

A túraútvonal Bukovinától a Vaskapuig Székelyföldet és a szász kultúra emlékeit őrző Királyföldet érintve Románia hét történelmi-néprajzi régióját szeli át. Kiépítésén az elmúlt négy évben több mint tízezer önkéntes dolgozott tíz megye négyszáz településén.

Aki a Via Transilvanica bármelyik szakaszán elindul, érdemes az út honlapjáról letöltenie az útikalauzt, amely bemutatja a Via Transilvanica teljes útvonalát. Az útikalauz magyar változatban is olvasható. Jelenleg a román, az angol és a német változat érhető el teljes terjedelemben.

„A kalauz arra is választ ad, hogy mit kell magunkkal vinnünk, hogyan kell olvasnunk a kijelzéseket, hogyan kell a kutyáktól, medvéktől távol tartanunk magunkat, hol, milyen telefonszámon foglalhatunk szállást, hogyan osszuk be az időnket” – mondta el a szerző, Székely Anna.

(Forrás: transtelex.ro Kép: pexels.com)

search icon