Tavaly az amerikaiak több mint 6 milliárd darab avokádót fogyasztottak el különféle módon, de a guacamolének megvan az ára: rengeteg ehetetlen, élelmiszer-hulladékká vált mag keletkezik. Ráadásul az avokádómag a magas olajtartalma miatt nem is komposztálható.
A Business Insider kisfilmje annak a vállalatnak a tevékenységét mutatja be, amely ezeknek a magoknak az újrahasznosításáról gondoskodik. Nem is csekély mennyiségben! A mexikói Biofase cég havonta ugyanis mintegy 130 tonna avokádómagot alakít át bioműnyaggá és abból pedig villákat, késeket, kanalakat és szívószálakat készítenek. A vállalat azt állítja, hogy bioműanyag élelmiszertermékei még a papírnál is alacsonyabb a szénlábnyommal rendelkeznek és az előállítási költségük is jutányosabb.
Érdemes megnézni a gyárlátogatást és a gyártási folyamatot!