A brit üzemanyaghiány pozitívuma: tör előre az elektromobilitás
A brit üzemanyaghiány pozitívuma: tör előre az elektromobilitás

Nagy-Britanniában elsősorban a teherautó-vezetők hiánya miatt komoly üzemanyaghiány alakult ki a benzinkutaknál az elmúlt napokban, amit a pánikvásárlás sem segített. A hosszan kígyózó sorok mellett azonban egy nagy pozitívuma is volt a történteknek.

Több autós portál is beszámolt róla, hogy a legnagyobb keresőportálon 1600%-al nőtt meg az elektromos autókra vonatkozó lekérdezések száma. A hét során folyamatosan nőtt az elektromos autókkal foglalkozó portálok látogatottsága, az emberek pedig az otthoni töltési lehetőségekről és a környékbeli töltőpontokról is tájékozódnak.

Kígyózó sorok a kutaknál

A használt autókkal foglalkozó carguide.co.uk oldalon hasonlóan kiugró volt a keresések száma, még sosem érkezett ennyi lekérés az elektromos autókra.

Az szigetországban ettől függetlenül is emelkedő tendenciát mutat az elektromos járművek eladása, csak augusztusban 7388 új e-járművet helyeztek forgalomba. A mostani üzemanyagválság valószínűleg még tovább emeli majd a tendenciát.

Ahogy arról korábban írtunk, Nagy-Britanniában 2030-tól megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését, 2035-től pedig a hibrid meghajtásúakét is, kapcsolódva az ország 2050-es klímasemlegességi céljához.

search icon