A digitalizáció és a környezetvédelem találkozása
A digitalizáció és a környezetvédelem találkozása

A digitalizáció egy napjaink trendi témái közül. A vállalatokon is nagy a nyomás, hogy digitalizálódjanak a versenyképességük megőrzése érdekében. A fenntarthatóság pedig egy újabb terület, ahol sokan sürgetik a vállalatok erőteljesebb fellépését, így a kettő találkozása kifejezetten izgalmas. Fontos tisztában lenni vele, hogy a digitalizáció sem mindig zöld, de néhány tudatos lépéssel harmonikus fejlődés érhető el.

A Trend FM-en futó Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek ötrészes energiahatékonysági sorozatának legújabb részében Bátorfi Botond, a Peak szakértője és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető praktikus tippeket adnak a vállalatoknak a digitalizáció témájában. A tippek követésével a korszerűsítés egyben zöldebbé teszi a vállalatokat, már csak emiatt is érdemes elgondolkodni megvalósításukon. 

Az adásban a beszélgetőtársak sorra veszik azokat a lépéseket, amelyek hasznosak lehetnek egy átlagos magyar kkv számára is. A marketing digitalizációja épp ilyen. Ezt a tevékenységet sokat ma is offline végzik, pedig az online tér kiaknázásával ideális balansz alkotható. 

Ha viszont mindenképp papíralapon folytatunk egyes tevékenységeket, akkor döntsünk az újrahasznosított papír mellett. Ez nagyjából 38 százalékkal kevesebb károsanyag-kibocsátással jár, mint a hagyományos verzió. Az eheti adásból az is kiderül, miért ideális terület a digitalizáció számára a céges számlázás és szerződéskötés. Egy biztos, a sikeres digitalizációnak előfeltétele annak a fenntarthatósággal való találkozása. (Fintech)

search icon