A Föld órája 2023
A Föld órája 2023

A Föld órája egy évente megrendezett esemény. A Természetvédelmi Világalap (WWF) szervezésében idén március 25-én kerül sor a bolygónk 60 perces ünneplésére. A Föld órája 2007 óta egyesíti az embereket világszerte, több mint 190 országban.

Idén március utolsó szombatján a közösségek és a vállalkozások helyi idő szerint 20.30 és 21.30 között lekapcsolják a villanyt, hogy ezzel is kifejezzék a Föld iránti gondoskodásukat és támogatásukat.

A világ minden táján arra ösztönzik az embereket, valamint a vállalatokat és a helyi hatóságokat, hogy egy órára kapcsolják le a villanyt otthonukban vagy épületükben.

Minden évben több millió ház, iroda és történelmi épület sötétedik el a Föld órája alkalmából. A múltban olyan ikonikus műemlékek kapcsolták le a fényüket, mint a Sydney-i Operaház, a Colosseum, az Eiffel-torony és az Empire State Building.

Egy tanulmány, amely 10 ország hatéves adatait vizsgálta, megállapította, hogy a Föld órája átlagosan 4 százalékkal csökkentette az áramfogyasztást.

A WWF szerint azonban a Föld órája elsősorban szimbolikus akció. A szervezet szerint ez egy olyan alkalom, amikor elgondolkodhatunk azon, hogy miket tehetünk a változás érdekében. Ez egy olyan esemény, amely az éghajlati válságra való kollektív, globális figyelemfelkeltést szolgálja. Emberek milliói csatlakoznak ahhoz, hogy közösen csökkentsük környezeti hatásainkat.

A WWF arra bátorítja a résztvevőket, hogy a világítás lekapcsolása mellett más, az éghajlatváltozás elleni fellépést elősegítő tevékenységekben is vegyenek részt.

(Forrás: EuronewsEuronews)

search icon