A Joker sztárja állatmentésről szóló rövidfilmje a Föld Napján debütált és bárki megnézheti
A Joker sztárja állatmentésről szóló rövidfilmje a Föld Napján debütált és bárki megnézheti

Joaquin Phoenix, Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas színész évek óta következetesen áll ki az állatok védelme és a vegán életmód mellett. A Shaun Monson rendezte, a Föld Napján megjelent „INDIGO” című filmben Phoenix és az ő útja látható, amikor megment egy tehenet és borját a kaliforniai Manning Beef vágóhídról. Azt is nyomon követhetjük, ahogy a színész meglátogatja a megmentett állatokat új otthonukban, a Farm Sanctuaryban.

Phoenix a teheneket húga, Liberty és évekkel ezelőtt elhunyt unokaöccse, Indigo után nevezte el. A tehenek vágóhídról való megmentésére azután került sor, hogy a LA Animal Save tavalyi híres Oscar-beszéde után felhívta a Joker sztárját. Tettéért később a PETA is megjutalmazta Leginspirálóbb állatbarát cselekedetért díjjal.

Phoenix a filmben kifejtette, hogy az állattenyésztés környezeti ártalmai „tagadhatatlanok”, és ideje visszafordítanunk az emberiség által a környeztnek okozott károkat. Ennek egyik legfontosabb terepe a művész szerint növényi alapú életmódra való áttérés lehet. A dokumentumfilm a globális húsfogyasztásról és annak környezetre gyakorolt hatásáról szóló kemény statisztikákkal illetve némi reménnyel zárul.

Érdemes megnézni a megrázó, felemelő és megható képsorokat.

(Plant Based News)

(fotó: Wikimedia)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon