A világ legnagyobb karácsonyfái 2022-ben

A világ legnagyobb karácsonyfái 2022-ben
A világ legnagyobb karácsonyfái 2022-ben

Megmutatjuk 2022 legnagyobb karácsonyfáit.

Karácsonyfák terén igen kreatív és égbetörő megoldásokkal lehet találkozni. Az abszolút csúcstartó az olaszországi Gubbio karácsonyfája, ahol egy egész hegyet kivilágítottak. Már 40 kilométerről látni lehet, 1991 óta pedig a világ legnagyobb karácsonyfájaként szerepel a Guinness Rekordok Könyvében a 750 méter magas és 450 méter széles alkotás.

Ez valójában egy fényinstalláció, amely több ezer lámpából és több kilométernyi elektromos kábelből áll, és amelyet minden év december 7-én kapcsolnak fel az Ingino-hegy oldalán. Az esemény pedig annyira neves, hogy az aktuális pápák is részt szoktak venni rajta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nikis Resort (@nikisresort) által megosztott bejegyzés

A világ legnagyobb élőfenyős karácsonyfái

Számtalan kreatív és kevésbé kreatív épített karácsonyfával találkozhatunk a nagyvárosok főterein, de nézzük meg a valóban élőfenyőből készült monstrumokat.

3. Strasbourg Christmas Market karácsonyfája

Vissza a hagyományos fákhoz, a sort Strasbourg Christmas Market-en található fa nyitja. Franciaország legnépszerűbb pacának eredete egészen az 1500-as évekig nyúlik vissza, és emiatt a karácsony fővárosaként is nevezik. Az idei több, mint 30 méter magas fát 7 kilométernyi fénysor és 400 dísz díszíti. Még körülbelül 50-80 extra ágat is beépítettek, hogy még dúsabb legyen a hatás. Összesen 180 munkaórát vett igénybe, hogy ez a végső látvány fogadjon minket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Yvon Régnier (@yvonregnier) által megosztott bejegyzés

2. Oklahomai Enid városának karácsonyfája

A világ legnagyobb frissen kivágott karácsonyfája címért az oklahomai Enid városkája is versenyben van. Tavaly egy 36 méteres fenyőt állítottak, ám az egy szerencsétlen szélvihar áldozata lett, de idén emelték a tétet, és egy 42 méter magas fenyőt állítottak a város főterére. Természetesen idén jobban figyelnek az alátámasztásra. Összesen 20.000 lámpa és 10.000 dísz kapott rajta helyet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Visit Enid Oklahoma (@visitenid) által megosztott bejegyzés

1. Dortmund karácsonyfája

Az idei győztes a dortmundi, 45 méter magas karácsonyfa. Bár itt is van némi trükközés a dologban, mert nem egy hatalmas vörösfenyőről van szó, hanem a strasbourgihoz hasonlóan több fából állították össze. Pontosan 1700 lucfenyő ágait rögzítették egy fémvázra, amely csaknem 4 tonnát nyom, és több mint 50.000 lámpa és dísztárgy díszíti.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alexandra fakiri photography (@alexandra_fakiri) által megosztott bejegyzés

search icon