Áradás pusztít Indonéziában
Áradás pusztít Indonéziában

Újabb áradások és földcsuszamlások pusztítanak Indonéziában és a szomszédos Kelet-Timorban. Eddig legkevesebb 71 elhunytról és még ennél is több eltűnt áldozatról lehet tudni.

A szakadó eső által kiváltott áradások elemi erővel csaptak le, és óriási pusztítást végeztek maguk körül. Több ezren menekültek el otthonukból a hirtelen áradások és földcsuszamlások következtében. Kelet-Timorban legkevesebb 21 ember halt meg emiatt, az esőzések folytatódnak, ami megnehezíti a mentést és egyelőre nem tudni, hányan élhették túl a természeti katasztrófát a félszigeten.

https://youtu.be/Wrwmob4sQzk

Sajnos nem ritkák Indonézia környékén az ehhez hasonló földcsuszamlások, áradások, idén januárban már 40 ember életét követelték Sumedangban, míg tavaly szeptemberben 11-en hunytak el a borneói katasztrófában.

Az ország katasztrófavédelmi ügynökségének becslése szerint a 125 milliós indonéz lakosság közel fele él olyan területeken, ahol földcsuszamlás veszélye fenyegeti őket. A környezetvédők szerint ezeket a katasztrófákat gyakran az erdőirtás idézi elő, nem az időjárás.

(CNA)

(fotó: dailysabah)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon