Az egészséged és a jövőnk múlik azon, mit eszel – Holnapután
Az egészséged és a jövőnk múlik azon, mit eszel – Holnapután

A magyarok közel 60%-a túlsúlyos vagy elhízott, ez pedig milliók életére nyomja rá a bélyeget. Ráadásul a tendencia egyelőre erősödik, így talán nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk: az egyik legjelentősebb egészségügyi kihívást a nem megfelelő étkezés következményei jelentik. A Holnapután aktuális adásában Varga Dóra dietetikus segítségével annak járunk utána, hogyan tudunk változtatni, és hogyan tehetünk ezzel egyúttal nagy lépést egy fenntarthatóbb világ felé.

Az újév kicsit mindig a fogadalmakról is szól, ezek jelentős része pedig így vagy úgy, de kapcsolatban van az étkezésünkkel. Ez talán nem is véletlen, hiszen nemcsak Magyarországon, hanem a fejlett világban általában óriási problémát jelent a túlsúly, ami a mozgásszegény életmód mellett a nem megfelelő táplálkozás eredménye. Vendégünkkel arra keressük a választ, miként lehetnek újévi fogadalmaink tartósak, milyen újdonságokat érdemes beépítenünk az étrendünkbe, és melyek azok az élelmiszerek, melyekre különösen oda kell figyelnünk.

Hallgasd a Holnaputánt januártól minden vasárnap délelőtt 11:00 órától a Petőfin!

Ahogy ez az adásban elhangzik, étkezésünk átformálását nem érdemes drasztikus lépésekkel kezdeni. Az apróbb lépések, a könnyebben teljesíthető fogadalmak lehetnek a későbbi nagyobb változások kiindulópontjai. Beszélünk a megfelelő étrendről, és arra is kitérünk, miért lenne érdemes visszafogni a húsfogyasztásunkat. A fenntarthatóság felé vezető úton elengedhetetlen törekedni a növényi alapú étrendre, ami ráadásul az egészségünknek is jót tesz. Tarts velünk, és tudj meg többet az egészséges és fenntartható táplálkozásról!

search icon